<..." />

Țara care are mai mulți km de autostradă decât un continent întreg

După ce în 2011 se putea lăuda cu un record privind infrastructura rutieră, China a doborât un nou record al autostrăzilor. Conform unor cifre neoficiale, chinezii au ajuns să aibă mai mulți kilometri de autostradă decât toată Europa la un loc. foto

Mai precis, în decembrie 2012, China a ajuns să dețină o rețea de 91.157 de km de autostradă, urmând ca în ianuarie să depașească 91.500 de km, adică nivelul actual al rețelei existente pe tot continentul european (nu numai Uniunea Europeană, ba dimpotrivă, în calcule a fost inclusă și Turcia).

Regiunea cu cea mai extinsă rețea de autostrăzi este provincia Henan, care are numai ea singură aproape 6.000 de km de autostradă. Conform unor date oficiale, la finalul lui 2011, regiunea cu cei mai puțini km de autostradă avea aproape 700 de km de autostradă, mai mult decât are toata România.

A deschis 600 km de autostrada în 3 zile

Despre infrastructura Chinei s-a scris mult. Și de bine și de rău. Este foarte interesant de văzut detaliile privind infrastructura țării care candidează pentru primul loc în topul celor mai marii economii ale lumii.

Pe data de 27 septembrie, în China a fost inaugurat un tronson de 63 de km. Pe data de 28, au fost deschise 3 tronsoane, unul de 30, unul de 163 și încă unul de 106.

Pe data de 29 septembrie, au fost deschise tot 3 tronsoane de autostradă: unul de 107 km, altul de 119 și încă o bucată de 39.

Trei zile în care s-au inagurat 627 de km de autostradă. Știm că nu încape comparație, însă nu putem să nu remarcăm faptul că în trei zile, chinezii au inaugurat mai multe autostrăzi decât a inaugurat România în 20 de ani… citește tot pe www.bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =