Sute de curse aeriene anulate la Moscova

Rafalele puternice de vânt şi ploile torenţiale au afectat luni Rusia, perturbând traficul aerian şi rutier. Sute de curse aeriene au fost anulate în Rusia, din cauza intemperiilor. Vântul a atins 160 de kilometri pe oră la rafală, doborând peste 30 de copaci în capitală.

„Este una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Meteo rus. „Potrivit unor informaţii actualizate, 286 de curse aeriene au fost anulate, dintre care 145 la sosiri şi 141 la plecări, în aeroporturile internaţionale din capitala Rusiei, Domodedovo, Şeremetievo şi Vnukovo”, a anunţat o sursă din cadrul Serviciului pentru situaţii excepţionale a regiunii Moscova, citată de agenția Regnum.

Alte 17 curse aeriene au fost redirecţionate de pe Aeroportul Şeremetievo către alte aeroporturi din Rusia, a mai precizat sursa citată.

Rafalele puternice de vânt şi ploi torenţiale s-au înregistrat luni seară, 27 iulie, la Moscova şi în alte oraşe şi regiuni ale Rusiei. Cea mai afectată a fost partea de sud-vest a capitalei ruse şi regiunea Moscova. Autorităţile din Rusia au instituit cod galben de furtună, în contextul în care rafalele de vânt au atins viteze de 110 kilometri pe oră.

Institutul rus de Hidrometeorologie a anunţat că ar putea fi căderi de grindină. Pe principalele drumuri din Rusia au fost formate coloane lungi de maşini. Mai multe drumuri au fost închise din cauza căderilor de copaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =