Ministrul..." />

SURSE Fără impozit majorat la maşinile de mic litraj

Ministrul Finanţelor a transmis miniştrilor, pe suport electronic, un nou proiect al Codului Fiscal, care nu mai prevede majorarea impozitului pentru maşini cu o capacitate cilindrică de până în 1.600 cmc, însă fără alte modificări faţă de forma iniţială, au declarat surse oficiale.

Vineri seară, o depeşă Mediafax anunţa că, potrivit proiectului noului Cod Fiscal, persoanele fizice care deţin clădiri cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă vor plăti un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă.

Impozitul pe maşini urma să fie majorat semnificativ, de două ori şi jumătate în cazul autoturismelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi, pentru motoare mai mari impozitul urmând însă să scadă. Nu era precizat însă exact cu cât, pe categorii de vehicule.

Impozitul era prevăzut să crească de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 cmc în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cmc, inclusiv.

Proiectul mai prevede o creştere a impozitului de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru maşinile cu o capacitate cilindrică între 1.601 cmc şi 2.000 cmc, inclusiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + seventeen =