Surpriza de la Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2018

”E o senzatie unica, e viitorul!” – a fost concluzia celor patru piloti profesionisti invitati sa conduca prima masina electrica ce participa la o competitie de viteza din Romania.

Pe 9 si 10 iunie, la Brasov a avut loc cea de-a treia etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2018. Printre vedete s-a aflat si un Volkswagen Golf GTI, proaspat transformat total intr-o masina electrica de curse, care a stat la poze cu admiratorii pasionati de motorsport.

La invitatia lui Sorin Ghisoi, multiplu campion national la competitiile de viteza, alti patru piloti profesionisti au incercat in premiera masina electrica, in conditii de vizibilitate si aderenta reduse, pe un traseu de 5 km si o diferenta de nivel de 235 m, in conditii de ploaie.

Dan Gartofan , cu o experienta de 25 de ani in competitii, are in palmares nenumarate titluri si trofee. Pe langa pasiunea pentru adrenalina, Dan da dovada si de spirit de responsabilitate sociala, demarand in urma cu cateva luni un proiect de educatie rutiera, ERA – Educatie, Responsabilitate, Atitudine, in colaborare cu institutii de stat din Brasov. Programul este dedicat elevilor de clasa a XII-a din 40 de licee brasovene si va fi reluat odata cu inceperea scolii, in aceasta toamna.

Legat de experienta din acest weekend, cand a pilotat in premiera o masina electrica, pilotul Dan Gartofan declara: ”Este o masina pentru oameni cuminti, care nu mai suporta zgomotul. Haha, e clar ca glumesc, da? Eu vreau sa il felicit pe Sorin Ghisoi pentru initiativa de a gandi un asemenea proiect eco, e clar ca acesta este viitorul, catre asta tindem toti, chiar daca mie, unul, deocamdata inca imi place zgomotul. Il las pe Sorin sa fie el primul”.

Lucian Radut, cel care a si castigat aceasta a treia etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta, cu un timp de 2’40”597 pe un traseu de 5 km, a fost cel de-al doilea pilot profesionist care a incercat masina electrica in acest weekend.

Ovidiu Zaberca marturiseste: ”M-a surprins atata liniste, e ceva foarte nou, n-am auzit decat anvelopele. Mi se parea ca ma uit la TV la Formula 1, nu ca merg pe traseu! Eu il felicit pe Sorin ca a avut ideea asta si cine stie, poate chiar o sa trecem toti pe masina electrica de curse, ca la masini de strada cam asta cred ca se va intampla cu siguranta in viitor”.

Celor trei piloti care au raspuns provocarii lui Sorin Ghisoi de a face o tura cu masina electrica li s-a alaturat si Mihai Beldie, care, pe langa pilot de curse si instructor acreditat, mai este si fondatorul unui vlog auto, unde impartaseste pasiune, experiente si informatii utile pentru iubitorii de masini. Mihai, care l-a avut in dreapta pe un admirator al competitiilor de viteza, totodata castigator al unui concurs organizat pe vlogul lui, Vroom Vroom vlog, a pus muzica clasica pe durata urcarii si s-a distrat copios. ”Imi place tare mult, e super wow senzatia, e foarte tare proiectul, eu mai vin sa ma dau cu masinuta asta asa de tacuta, daca ma mai primiti”, a declarat, entuziasmat, pilotul-vlogger.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2018 are loc la Resita, in zilele de 30 iunie si 1 iulie 2018.

Sursa : 24 auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − four =