Sunt inadmisibile controalele MiLoG pentru operatorii de transport straini

Conform unei decizii a Curții de Finanțe Berlin-Brandenburg, controalele prevăzute de legea privind salariul minim pentru serviciile de transport internațional din alte țări ale UE sunt interzise provizoriu. Acest lucru este raportat de Asociația Germană de Expediție și Logistică într-un buletin informativ recent.

In urma unei proceduri deschise in instanța de către un operator de transport polonez, ies la iveala inca o data neregulile de concepție ale acestei prevederi legale.

Datorită incertitudinii juridice încă predominante, pentru ca nu e clar nici acum căror moduri de transport se pot aplica prevederile MiLoG în conformitate cu legislația europeană și felul în care tipurile de transport individuale ar trebui să fie separate unul de celălalt, cerințele pentru companiile de transport din alte state membre ale UE sunt în prezent nerezonabile.

„Potrivit DSLV, scopul protector al prevederilor salariale naționale minime, și anume acela de a preveni salariile existențiale scăzute, se aplică numai lucrătorilor care sunt supuși în mod regulat costului vieții fiecărei țări”, se spune în buletinul informativ al asociației. Potrivit acestui fapt, există o lipsă suficientă de referință internă pentru conducătorii auto angajați în transportul rutier internațional.

https://www.verkehrsrundschau.de/nachrichten/urteil-milog-kontrollen-fuer-auslaendische-transporte-unzulaessig-2134241.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 − 2 =