De la s..." />

Suedia impune limitele de greutate și dimensiune în UE

De la sfârșitul lunii iulie poliția suedeză urmărește cu atenție greutatea și dimensiunile vehiculelor grele în traficul transfrontalier. Verificările sunt efectuate la frontierele Danemarcei și Norvegiei, precum și în porturi. Orice abatere de la norme estepenalizată, relatează Baltic Transport Journal. foto

Acțiunile poliției suedeze sunt întreprinse urmare a unei hotărâri judecătorești din primăvara anului 2011, care în prezent a devenit o normă juridică. Aceasta prevede că lungimea maximă a camioanelor în traficul internațional este limitată la 18,75 m, iar greutatea nu trebuie să depășească 40 de tone. Prin decizia sa, instanța din Suedia a confirmat greutatea și dimensiunile definite de directiva UE 96/53 privind traficul transfrontalier în Europa.

Recent, la nivelul UE a izbucnit un conflict privind greutatea maximă admisibilă și lungimea camioanelor în transportul internațional. Potrivit Baltic Transport Journal, Comisarul European pentru Mobilitate și Transport, Siim Kallas, a permis interpretarea legislației UE pentru a avantaja mega-camioanele să circule prin Europa. Parlamentul European s-a opus însă acestei măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × two =