Studiul de fezabi..." />

Studiul de fezabilitate la AGRI, aproape gata

Studiul de fezabilitate pentru proiectul AGRI – de transport al gazelor naturale din Marea Caspica si Asia Centrala catre Europa – este aproape finalizat si rezultatele sale vor fi publicate in curand, a spus pentru HotNews Hamza Karimov, CEO al SOCAR Romania, la un eveniment fotbalistic in onoarea fostului presedinte azer Heydar Aliyev.

„Studiul de fezabilitate pentru AGRI s-a terminat, este la nivelul ultimelor analize ale specialistilor”, spune CEO-ul SOCAR Romania.

Intrebat ce va investi SOCAR in Romania in legatura cu AGRI, seful companiei spune ca e mult prea devreme sa discutam despre aceste detalii.

„Deocamdata discutam de fezabilitatea proiectului. Noi am platit studiul care a fost facut de catre o firma din Londra (…) O sa stabilim cine va publica rezultatele, in acest moment ele sunt pozitive si cautam parteneri, investitori pentru acest proiect si abia dupa aceea se va lua o decizie daca SOCAR va face parte ca si investitor (…) Nu stim deocamdata, e prematur sa vorbim despre asta”.

Proiectul AGRI, considerat de autoritatile romane cel mai ieftin pentru transportul gazelor naturale din Marea Caspica si Asia Centrala catre Europa, urmareste ruta Baku-Kulevi-Constanta. Gazele din Azerbaidjan vor fi lichefiate in Kulevi si apoi transportate prin Marea Neagra pana la Constanta, unde va avea loc un proces de delichefiere prin terminalul LNG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + nine =