Strategia BERD pentru Turcia: restructurarea sectorului feroviar şi deschiderea pieţei

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a lansat strategia pentru Turcia pe următorii 3 ani. Activitatea băncii se va concentra pe proiectele de dezvoltare a energiei durabile, promovarea companiilor mijlocii în regiunile mai puţin dezvoltate, creşterea competitivităţii industriale, sprijinirea proceselor de privatizare și promovarea abordărilor de piaţă privind investiţiile în infrastructura municipală. foto

Conform Strategiei, una din provocările importante în sectorul de transporturi este restructurarea segmentului de transport feroviar, concentrată pe implementarea reformelor structurale, separarea companiei feroviare de stat şi deschiderea accesului, şi de asemenea banca menţionează importanţa realizării proiectelor prin PPP la standarde internaţionale. Alte provocări includ finalizarea privatizării porturilor şi extinderea pieţei de transport intermodal. Astfel, „pentru a răspunde necesităţilor pentru furnizarea unui transport eficient în mai multe regiuni, banca va continua să sprijine operatorii din sectorul privat în dezvoltarea activităţilor de transport intermodal prin finanţare pe termen lung”, se arată în Strategie.

De la începutul activităţii în Turcia, BERD a semnat pentru finanţarea a 55 de proiecte, investiţiile ridicându-se la 1,6 mlrd euro, valoarea totală a proiectelor fiind de 5 mlrd euro.

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − seven =