Statistica zilei: București, al 11-lea cel mai aglomerat oraș din lume

La nivel european, traficul din București este al treilea cel mai aglomerat, după Moscova și Istanbul, orașe cu un număr considerabil mai mare de locuitori.

Bucureștiul se află pe locul 11 în lume, în topul celor mai aglomerate orașe în 2018, cu un indice de congestie (timp petrecut în plus în trafic) de 48%, potrivit unui studiu realizat de TomTom. Totuși, indicele de congestie a scăzut cu un punct procentual față de 2017, iar Bucureștiul a coborât de pe locul 10, pe care se clasa în ediția anterioară a analizei TomTom.

În lume, pe primul loc se află Mumbai cu un indice de congestie de 65%, pe locul doi Bogota (63%), locul 3 Lima (58%), locul 4 New Delhi (58 %) și locul 5 Moscova (56%), notează HotNews.

În Europa, pe primul loc se află Moscova, cu un indice de congestie de 56%, urmată de Istanbul (53%) și București (48%). Atena se află abia pe locul 11 în Europa, urmată de Roma, Londra pe 17, iar Paris este pe locul 18.

În București, ziua cel mai puțin aglomerată în 2018 a fost 8 aprilie, iar ziua cea mai aglomerată 5 decembrie, cu un index de congestie de 84%. Dimineața, indicele de congestie este de 89%, iar seara 94%. Astfel, timpul petrecut în trafic practic se dublează.

Sursa: Euractiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + twelve =