Șova: Gradul de finanțare a lucrărilor la autostrăzi este de 71%

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, a declarat că gradul de finanțare a lucrărilor la autostrăzi a ajuns la 71%, iar pentru drumuri naționale la 21%. foto

„În ceea ce privește finanțarea proiectelor de infrastructură, avem 71% la autostrăzi și 21% la drumuri naționale. Finanțarea din fondurile de coeziune a ajuns la 120 — 125%, iar cea pentru programe de dezvoltare regională a ajuns la 115 — 120%. Am făcut finanțări de 200%. Față de perioada 2007 — 2012, în 2013 s-au făcut finanțări de 200%. Mă refer la domeniul major 1 ‘Autostrăzi și drumuri naționale”, a spus Șova, în timpul dezbaterilor privind proiectul de buget pe 2014, care au avut loc în comisiile reunite de Privatizare, Industrii, Servicii și Economie din Senat și Camera Deputaților. 

Șova a precizat că ‘până în 2016 va fi dus la 100% nivelul la drumurile naționale și autostrăzi a ceea ce înseamnă încasare’.

Potrivit ministrului delegat, lucrările la centura Brașovului nu se pot finaliza în 2014, din cauza proceselor de licitație care sunt încă în curs, însă au fost alocați 60 de milioane de lei pentru anul viitor.

Lucrările la drumul Constanța — Tulcea vor fi terminate în 2015, iar pentru legătura Nădlac-Arad se caută soluții, a arătat Dan Șova.

„În 2014, vom fi legați la autostrada M3 pe la Nădlac. Vom găsi o soluție la cererile agricultorilor, care exced proiectul”, a dat asigurări acesta.

El a subliniat că pasajele pentru fermieri nu erau incluse în proiectul inițial.

„În proiectul Nădlac — Arad, acele pasaje pentru fermieri nu erau prezente și nu există bani europeni pentru acestea”, a precizat ministrul delegat. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + sixteen =