Şova: Există peste un milion de amenzi pentru neplata rovinietei

Ministrul Dan Şova a declarat că sunt peste un milion de amenzi pentru neplata rovinietei neachitate în ultimii trei ani, el arătând că a propus trecerea acestora de la CNADNR la Ministerul de Finanţe, pentru a intra sub incidenţa Codului de procedură fiscală. foto

În ceea ce priveşte creşterea preţului rovinietei, Şova a precizat că această majorare se referă în special la vehiculele comerciale care tranzitează România, acolo unde tarifele sunt cele mai mici din UE. 

„Rovinieta pe an creşte de 28 la 32 de euro, din câte am văzut propunerea care a venit de la CNADNR. Dar creşterea în general se referă la cei care au rovinietă pe 7 sau 10 zile. Asta nu se referă la cetăţenii români care au un autoturism proprietate personală, ci la creşterea rovinietei pentru vehiculele comerciale care tranzitează România, pentru că sunt tarife foarte mici în comparaţie cu orice alt stat UE”, a spus Şova.

El a spus că proiectul privid modificarea preţurilor la roviniete se află în circuitul de avizare.

„Ceea ce pot să spun este că iniţiativa a plecat de la un calcul care se face pe baza unor indici care sunt la CNADNR de calcul al rovinietei şi pe baza a ceea ce solicită Ministerul de Finanţe. Nu ştiu dacă creşterea va rămâne de 60%”, a spus Şova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + 18 =