Demit..." />

Şova: Demiterile CA-urilor, pentru chestiuni de legalitate

Demiterile recente ale Consiliilor de Administraţie ale companiilor CFR Marfă, Aeroporturi Bucureşti şi Tarom au fost impuse de „chestiuni de legalitate, imperative”, înlocuitorii sunt provizorii, iar de luni începe selecţia noilor manageri privaţi, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Şova.

„Au fost schimbări fãcute cu management provizoriu la trei companii, la Otopeni (Aeroporturi Bucureşti, n.r.), la CFR Marfă şi la Tarom. (…) În cursul zilei de luni vom declanşa procedura pentru selecţia noului management privat la toate cele trei companii, şi la altele, dacă mai este nevoie, inclusiv la Infrastructură şi la Călători, deci peste tot unde este provizoriu”, a declarat ministrul Transporturilor.

El a precizat că în cazul Aeroporturi Bucureşti şi CFR Marfă, AGA a respins situaţiile financiare pentru anul trecut, iar consecinţa legală a fost destituirea administratorilor. În plus, Corpul de Control al ministerului a sesizat foarte multe nereguli la cele două companii, rapoartele fiind înaintate DNA.

În cazul CFR Marfă, DNA a fost sesizată şi pentru licitaţia de transport cărbune organizată de Complexul Energetic Oltenia, unde transportatorul feroviar de stat a oferit un preţ foarte apropiat faţă de competitorii de la GFR, înscrişi în cadrul procedurii în cadrul unei asocieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 7 =