Şoseaua d..." />

Șoseaua de centură din Iași este considerată inutilă

Şoseaua de centură a municipiului Iaşi, dată în folosinţă în luna august 2012, este folosită sporadic, mai mult de şoferi dornici de o aventură în afara oraşului. Camioanele nu sunt obligate s-o folosească deoarece autorităţile n-au reuşit să mute sediul comisariatului vamal, instituţie situată lângă Gara Internaţională a Iaşiului, pe şoseaua Nicolae Iorga, vechea şi actuala şosea improvizată de centură a oraşului, informează Adevărul. foto

Comisariatul este vizitat lunar de sute de vehicule de mare tonaj, obligate să-şi sigileze marfa din containere înainte de a părăsi ţara. Teoretic, instituţia trebuia mutată încă din 2012 la ieşirea din Iaşi înspre Vaslui, în incubatorul de afaceri proaspăt construit acolo, intitulat Tehnopolis. În practică, şefii Primăriei Iaşi n-au reuşit să finalizeze mutarea deşi s-au obţinut avize, spaţii şi s-a construit o rampă de descărcare pentru camioane. 

În plus, oficialii municipalităţii, conduse de şeful PSD Iaşi Gheorghe Nichita, aruncă vina pe conducerea liberală de la Consiliul Judeţean. Problema ar fi că Tehnopolis a fost construit printr-un proiect comun primărie-consiliul Judeţean, iar acum ar fi nevoie de o evaluare imobiliară pentru va stabili valoarea de piaţă pentru imobil, teren şi construcţii aferente. După aprobarea evaluării, s-ar stabili cât din clădire revine fiecărei instituţii.

„Până când nu ne pun la dispoziţiile spaţiile din Tehnopolis, nu avem cum să mutăm vama. Nu putem să intrăm cu forţa acolo. Noi am făcut toate demersurile, am cheltuit banii necesari pentru rampele de descărcare”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica pentru ziaruldeiasi.ro. În replică, cei de la Consiliul Judeţean susţin că scuza invocată de către cei de la primărie e absurdă. „Vama se poate muta oricând, nu are nicio legătură cu expertiza contabilă şi evaluarea imobiliară. Acestea se fac pentru a împărţi corect şi în baza unor documentele cele două imobile. Sunt două chestiuni total diferite”, a spus Marius Pârciu, purtătorul de cuvânt al CJ.

Cei de la Primăria Iaşi n-au putut înainta un termen până la care problema va fi rezolvată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × three =