Şoferii pregătesc un protest la inaugurarea tronsonului IV al autostrăzii Sibiu-Orăştie

Şoferii sibieni sunt îndemnaţi să îl întâmpine, joi, pe premierul Victor Ponta, cu un protest vizavi de lipsa sectoarelor de autostradă din România, chiar la inaugurarea unuia dintre acestea, informează Turnul Sfatuluifoto

Forumul construim-romania.ro a publicat chiar şi un afiş (foto) pe care, spun iniţiatorii protestului, speră să îl vadă în parbrizele şi lunetele cât mai multor maşini, joi, când Victor Ponta ar trebui să inaugureze sectorul de autostradă dintre Sibiu şi Sălişte. 

Chiar dacă şoferii din comunitatea online apreciază faptul că numărul kilometrilor de autostradă din România a trecut de 600, ei spun şi că “ştim că, în România, construcţia de autostrăzi trebuie să continue în acelaşi ritm, cu proiecte realiste şi planuri finanţabile, nu cu sincope şi autostrăzi virtuale. România are nevoie de finalizarea A1, aşa cum este ea planificată de două decenii, pe ruta Sibiu – Piteşti. Să spunem cu toţii acest lucru. Îi invităm pe toţi cei care cred în acest proiect să afişeze joi, 19 decembrie 2013, în luneta autoturismului sau în parbrizul autocamionului următorul mesaj: VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEŞTI”.

Iniţiatorii acestui protest spun că vocea comunităţii online a devenit tot mai puternică, în ultimii ani şi că autorităţile trebuie să afle care sunt nevoile reale ale şoferilor. Ei recunosc, totuşi, şi că “inaugurarea tronsoanelor A1 dintre Sibiu şi Orăştie de joi, 19 decembrie 2013, este şi sărbătoarea noastră. Vă invităm să ne întâlnim cât mai mulţi la acest eveniment şi să parcurgem împreună noile tronsoane!”

Şoferii din comunitatea construim-romania.ro propun drept puncte de întâlnire parcarea OBI de pe A1 Centura Sibiu (km 10) şi la Orăştie, în parcarea din Spaţiul de Servicii de pe A1, începând cu ora 8:30.

Premierul Victor Ponta nu a anunţat, deocamdată, o oră exactă la care autostrada va fi inaugurată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 17 =