Şoferii fără rovi..." />

Şoferii fără rovinietă, despăgubiri la CNADNR

Şoferii fără rovinietă care sunt prinşi trebuie să plătească, în afară de amendă, şi despăgubiri către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Dacă şoferii fără rovinietă nu achită aceşti bani, riscă să fie executaţi silit. Suma totală poate depăşi, pentru lipsa rovinietei, 500 de lei, adică de cinci ori mai mult decât costul rovinietei.

Șoferii fără rovinietă sunt pedepsiți astfel de două ori: pe lângă amendă, trebuie să plătească retroactiv rovinieta, pe un an întreg, ca despăgubire.

Până la 1.200 de lei la vehiculele de transport de marfă

Pentru un autoturism, amenda pentru şoferii fără rovinietă e de 250 de lei, la care se adaugă alţi 124 de lei despăgubiri, care intră direct în conturile CNADNR. Lipsa rovinietei scoate deci din buzunarele soferilor peste 370 de lei.

Această plată suplimentară poate depăși chiar și 1.200 de lei la vehiculele de transport de marfă. Dacă nu plătesc despăgubirea, proprietarii de mașini pot să fie exectutați silit. În plus, trebuie achitate cheltuieli de executare: taxa poștală, taxa de timbru, cheltuielile de realizare a actelor; onorariul executorului judecătoresc. În total, 369 de lei la un autoturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 19 =