Șoferii care trec pe roşu sunt filmaţi şi daţi pe mâna poliţiei

De la mijlocul acestei luni, şoferii care tranzitează Zalău sau cei care trec, pur şi simplu, prin centrul oraşului pe Bulevardul Mihai Viteazul trebuie să conducă mai atent pentru că au fost puse în funcţie camerele care îi detectează pe şoferii vitezomani, dar şi pe cei care forţează culoarea roşie a semaforului. foto

Camerele, împreună cu întreg sistemul de management al traficului, realizat de Primăria Zalău cu o finanţare europeană în valoare de peste 13 milioane de lei, au fost preluate deja de la constructor, astfel că, teoretic, ele sunt deja cu ochii pe şoferi. 

Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, a explicat că în zilele următoare urmează să se încheie un protocol cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în baza căruia agenţii de la Poliţia Rutieră vor avea acces la toate datele din trafic filmate de camere şi stocate pe serverul dispeceratului, acest lucru urmând să se întâmple, cel mai probabil, de la mijlocul acestei luni.

Comisarul şef Gelu Cordea, şeful Poliţiei Municipiului Zalău, ne-a explicat că agenţii vor verifica zilnic înregistrările şi vor trimite, cu frecvenţă zilnică, prin poştă, comunicări proprietarilor autovehiculelor depistate că au încălcat legea prin care li se va cere să anunţe cine se afla la volan în momentul producerii abaterii respective. După ce va fi stabilită persoana care conducea în acel moment, se va aplica sancţiunea cuvenită.

Reprezentanţii Primăriei avertizează că, spre deosebire de alte echipamente care au fost montate în ţară dar şi în judeţ, acestea sunt omologate, inclusiv pentru înregistrarea vitezei, aşa că înregistrările sunt recunoscute şi pot fi folosite în instanţă… citește tot pe www.adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + fourteen =