Slovenia îşi reorganiz..." />

Slovenia trece la un nou sistem de taxe

Slovenia îşi reorganizează până la 1 aprilie 2018 sistemul taxei de drum. Începând din acel moment, accesul pe drumurile cu taxă de drum obligatorie nu mai este reglementat prin puncte fixe de plată, ci prin sistemul de taxare automat DarsGo.

Slovenii trec de la un sistem de taxe clasic la unul fără bariere, care este obligatoriu pentru toate vehiculele de peste 3,5 tone.

Conform lui Matej Kranjc, reprezentant al furnizorului de servicii de taxe de drum DARS, „sistemul de taxe de drum existent a fost depăşit în ultimii ani. Avem un volum de trafic din ce în ce mai mare, care cauzează cozi lungi la barierele pentru plata taxelor de drum. De aceea Slovenia avea nevoie de un sistem de taxare modern, fără bariere, cum este cel de la DarsGo”.

Acest nou sistem va acoperi toate autostrăzile, precum şi tumelul Karawanken, iar cardurile DARS şi aparatele de bord, care sunt folosite în prezent, nu vor mai fi valabile de la 1 aprilie.

Uroš Bračun, manager de filială DKV Euro Service Slovenia, menţionează: „Noi venim în sprijinul clienţilor noştri prin preluarea poverii cauzate de dificultăţile administrative la înregistrarea pentru plata taxelor de drum din Slovenia şi le permitem să se concentreze pe activitatea lor de bază: livrarea mărfii la timp. Pentru a asigura asta, noi le oferim un serviciu unic de înregistrare. Autovehiculele care au fost deja înregistrate în Slovenia prin intermediul DKV vor fi, de asemenea, recomandate clientului pentru a fi înregistrate în noul sistem de taxe de drum. Astfel se reduce considerabil efortul necesar pentru înregistrare”.

Se va percepe un cost de activare de 10 euro pentru fiecare unitate de bord (nu există taxe de închiriere sau pentru servicii). Cu toate acestea, dispozitivul de taxare rămâne în proprietatea operatorului de taxare DARS. În plus, fiecare dispozitiv este montat pe vehicul; numărul axelor poate fi reglat manual – la fel ca în cazul dispozitivului GO-Box din Austria şi al noului DKV BOX EUROPE.

(Sursa: Curierul National)

Mai multe detalii, aici: https://www.darsgo.si/portal/en/home

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + one =