—Situaţia t..." />

Situaţia traficului rutier conform Poliţiei Române

—Situaţia traficului, sâmbătă, 1 februarie, ora 19:00—

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliție, că, din cauza cantităților mari de zăpadă sau a viscolului, circulaţia rutieră e închisă temporar pe tronsonul Lehliu – Feteşti al autostrăzii A2, numai pe direcția de deplasare București – Constanța și pe sectoarele a șapte drumuri naționale, astfel:

♦ DN 22D Măcin – Caugagia (județul Tulcea);
♦ DN 22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);
♦ DN 24D Vârlezi – Tulucești (județul Galați);
♦ DN 29 Botoșani – Săveni – Manoleasa (județul Botoșani);
♦ DN 29A Dorohoi – Rădăuți Prut (județul Botoșani);
♦ DN 3 Călărași – Murfatlar (județul Constanța);
♦ DN 3C Constanţa – Ovidiu.

Pe alte patru căi rutiere de importanță națională sunt instituite restricții privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere sau limita de viteză maxim admisă, după cum urmează:

♦ autostrada A2, tronsonul Fetești – Lehliu, numai pe sensul de circulație Constanța – București, se circulă cu viteza de maximum 50 km/h;

♦ DN 22 pe tronsonul Râmnicu Sărat (județul Buzău) – limita cu judeţul Brăila, peste 3,5 tone. În județul Tulcea, pe sectoarele Jijila – Garvăn și Văcăreni –Isaccea ale DN 22, se circulă alternativ, pe un singur sens de deplasare, cu restricție pentru autovehiculele de peste 7,5 tone. În continuare, de la Baia (județul Tulcea) la Ovidiu (județul Constanța) se circulă cu restricție pentru autovehiculele de peste 3,5 tone;

♦ DN 23 Olăneasca (Brăila) – Brăila, peste 7,5 tone;

♦ DN 7C între kilometrii 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), peste 7,5 tone. Amintim însă participanților la trafic faptul că, până la sfârșitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) și km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, până pe 3 februarie autoritățile române nu permit ieșirea din țară a autovehiculelor de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3 , 5 tone, prin punctele de trecere a frontierei din Jimbolia și Stamora Moravița (județul Timiș) și din Naidăș (județul Caraș-Severin).

În schimb, este permisă circulația acestor autovehicule de transport marfă prin punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I din județul Mehedinți.

UPDATE Informație de ultim moment Viscolul afectează și autostrada A3 București – Ploiești, pe tronsonul dintre kilometrii 17 și 20, unde vizibilitatea este sub 50 de metri.

Nu sunt semnalate probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară, nici pe aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =