Rezultatul summitul-ui Partener..." />

Situaţie tensionată în Ucraina

Rezultatul summitul-ui Parteneriatului Estic pentru Ucraina a fost declanșatorul unui val de proteste în capitala Kiev și în alte orașe mari. Dezamăgiți de decizia Guvernului prin care a fost stopat procesul de semnare a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, cetățenii ucraineni au ieșit în stradă pentru a contesta conducerea. foto

În această dimineață, activişti din opoziţie s-au adunat în jurul sediului Guvernului din Piaţa Independenţei. Ei cer demisia preşedintelui Viktor Ianukovici şi a primului ministru Mykola Azarov, pe fondul protestelor care continuă. 

Revoltele au început în urmă cu câteva zile, generate de refuzul preşedintelui Viktor Ianukovici de a semna Acord de asociere cu UE la summit-ul Parteneriatului Estic, desfășurat la Vilnius la sfârșitul lunii noiembrie.

La mitingul de duminică, la care s-au adunat peste 100 000 de persoane, au avut loc confruntări violente, soldate cu aproximativ 100 de răniţi.

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a îndemnat duminică toate părţile „să se abţină să recurgă la violenţă şi la forţă” în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + seventeen =