Situaţia din no..." />

Situaţia din nord-estul Bulgariei rămâne gravă

Situaţia din nord-estul Bulgariei rămâne gravă. Cu toate că nu mai ninge, multe drumuri rămân închise din cauza nămeţilor. Starea de urgenţă rămâne valabilă pentru districtul Şumen şi pentru cea mai mare parte din judeţul Varna. foto

Este închisă autostrada între Şumen şi Varna şi autostrada Sofia-Burgas, între localităţile Karnobat şi Burgas. Circulaţia camioanelor de peste 3,5 tone continuă să fie interzisă pe teritoriul tuturor districtelor din estul ţării.

Românii care intenţionează să călătorească în Bulgaria trebuie să ştie că drumurile dinspre Ruse spre Veliko Târnovo, Plevna şi Sofia sunt practicabile în condiţii de iarnă, circulaţia efectuându-se fără probleme majore.

Mai multe probleme sunt pe drumul principal Ruse-Varna, mai ales pe teritoriul districtelor Razgrad, Şumen şi Varna. Echipele de intervenţie lucrează la deszăpezirea acestui drum şi se aşteaptă că spre orele după-amiezii de vineri situaţia să înceapă să revină la normal.

Este deschis punctul de trecere a frontierei Vama Veche-Durankulak, dar principalul drum între porturile Varna şi Burgas este impracticabil în continuare.

În schimb, circulaţia rutieră din vestul ţării se efectuează în condiţii normale pentru această perioadă a anului – drumurile sunt deszăpezite, dar şoferii trebuie să fie atenţi din cauza poleiului.

Poliţia rutieră aşteaptă ca traficul pe drumurile din Bulgaria să se intensifice vineri şi sâmbătă. Potrivit estimărilor, doar în după amiaza de vineri 300.000 de autoturisme vor părăsi capitala Sofia în diferite direcţii.

Poliţia rutieră aminteşte că toate vehiculele trebuie să fie echipate pentru condiţii de iarnă: dotate cu cauciucuri de iarnă, rezervoare pline de combustibil, iar călătorii trebuie să aibă telefoane mobile cu baterii încărcate. În unele zone vehiculele pot circula doar dacă sunt echipate cu lanţuri de zăpadă.

Institutul Naţional de Meteorologie de la Sofia a emis vineri o avertizare de cod galben pentru vânt şi temperaturi scăzute, valabilă pentru 9 districte din estul Bulgariei. Trei persoane au decedat joi de frig în districtul Varna. Doi bărbaţi fără adăpost au fost găsiţi morţi pe străzile oraşului, iar al treilea a îngheţat lângă localitatea Staro Oriahovo după ce autoturismul lui a rămas blocat în nămeţi… citește tot pe www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 12 =