Sistem cu touch-screen împotriva taxiurilor cu suprataxă de la aeroport

Compania Aeroporturi București revoluționează sistemul de comandă al taxiurilor și pune la dispoziția pasagerilor aparate cu „touch-screen”. foto

Prin simpla atingere a ecranului, călătorii pot alege foarte ușor, o companie autorizată. Actualul sistem, de comandă prin telefon, inaugurat și el recent, s-a dovedit complicat, în special pentru străini, care nu se puteau înțelege cu taximetriștii.

Acum pentru a comanda un taxi trebuie să suni de la un telefon special din aeroport, apoi primești un bon de la ghișeul special, notezi numărul taxiului și astepți sosirea mașinii în fața aeroportului. 

Sistemul „pixul, bonul, telefon” este în continuare complicat în special pentru pasagerii străini. Ca să rezolve situația conducerea aeroportului din Otopeni instalează doăa aparate cu touch-screen și în doar 5 minute veți putea comanda un taxi.

„Străinii nu se înțelegeau foarte bine cu reprezentanții companiilor de taxi. Am decis să schimbăm…”, a declarat Vali Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei de Aeroporturi București.

Cele două aparate vor fi funcționale de săptămâna viitoare. „Clientul va putea comanda direct de la display. Aparatul îți dă un bon pe care scrie în cât timp ajunge taxiul, vor fi cele mai importante companii din București”, a spus Mihai Rotaru, reprezentantul companiei producătoare.

Firmele de taxi care vor dori să opereze pe aeroport, trebuie să-și doteze mașinile cu tablete speciale. Șoferii vor primi comanda imediat, iar clienții nu vor fi obligați să mai aștepte foarte. Aeroportul nu a plătit nimic pentru aceste aparate, în schimb companiile care vor dori să opereze aici vor achita o taxă.

Sistemul va funcționa în paralel cu ghișeul special. Modernizarea sistemului de comandă al taxiurilor vine dupa ce, de-a lungul timpului, străinii au fost păcăliți de taximetriști pirați iar anul trecut o turistă din Japonia a fost omorâtă. (Stirile ProTV)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 13 =