..." />

Sindicatul piloţilor din grupul Lufthansa anunţă o nouă grevă

Ministerul de Externe îi informează pe cetăţenii români care se află sau se deplasează în Germania că asociaţia piloţilor germani de la compania Lufthansa a anunţat organizarea unei greve pentru transportul continental, de astăzi dimineață până mâine la ora 24.00. foto

Pe perioada grevei ar putea fi influenţate şi zborurile Lufthansa pe rute scurte şi medii. Mâine, greva va fi extinsă şi la transportul intercontinental. Pasagerii sunt rugaţi să contacteze compania aeriană pentru a se informa cu privire la eventualele modificări şi să ia în calcul posibilitatea de a petrece un timp mai îndelungat în aeroporturi.

Greva de marţi, a noua începând din august, pe fondul unui conflict asupra condiţiilor de ieşire la pensie, va dura întreaga zi, fiin programată de la ora locală 6.00 (7.00, ora României) şi până la ora locală 23.59 (miercuri, 0.59, ora României). Ea va afecta doar compania Lufthansa şi nu alte companii din grup – Swiss şi Austrian Airlines.

Greva de luni urmează să afecteze aproximativ 2.100 de zboruri şi peste 200.000 de pasageri, dar Lufthansa prevede să asigure cu alţi piloţi – cei cu funcţii de supervizare – o treime din trafic, adică 700 de zboruri, pentru a deservi „peste 70.000 de pasageri”, potrivit Mediafax.

Conflictul dintre Lufthansa şi piloţii săi are loc în paralel cu alt conflict social din Germania, cel dintre compania de căi ferate Deutsche Bahn şi conductorii săi de tren, care a condus la un weekend de grevă, sâmbătă şi duminică, în plin sezon de vacanţe de toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − seven =