Sfaturi pentru șoferi: Cum să evitați o amendă de 4.000 de euro în străinătate

Dacă aveți de gând să plecați în străinătate de sărbători, cu mașina, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi importante. Lăsați detectoarele de radar acasă, pentru că sunt interzise în aproape toată Europa. foto

Dar nu uitați de cauciucurile de iarnă, obligatorii peste tot. Dacă ajungeți în Rusia nu îi luați pe cei care stau la ocazie, pentru că puteți fi sanctionați.

Austria rămâne destinația preferată a românilor în sezonul rece și, în același timp, țara cu reguli stricte de circulație. În primul rând, sunteți obligați să circulați cu farurile aprinse.

Apoi, de la 1 noiembrie și până pe 15 aprilie, cine nu are anvelope de iarnă riscă amenzi de sute de euro.

Nu ar fi rău să vă țineți și nervii în frâu. Claxonatul este strict interzis. Și mai important de știut este însă că folosirea aparatelor anti-radar sau a detectoarelor este considerată contravenție și pedepsită cu o amendă de 4.000 de euro și reținerea dispozitivului.

În Ucraina, Bulgaria, Italia, Germania și Elveția riscați să vă treziți fără mașină. Legislația de acolo este clară: autoturismul este ridicat sau chiar confiscat dacă vă urcați beat la volan, dacă parcați neregulamentar sau dacă depășiți viteza legală.

Și în Bulgaria puteți rămâne fără permis, dacă nu respectați regulile, iar amenzile trebuie achitate pe loc.

În Cehia se cere chiar o anumită adâncime a striațiilor anvelopelor de iarnă. Dacă celelalte țări recomandă să fie de trei milimetri, în Cehia adâncimea minimă admisă a anvelopelor de iarnă trebuie să fie de 4 milimetri.

Alte țări mențin restricțile introduse anul trecut: în Franța, spre exemplu, e obligatoriu alcool-testul.

Mare atenție și la ce fapte bune faceți. În Ucraina, Turcia și Serbia nu este indicat să luați autostopiștii de pe marginea drumurilor. Mai mult, în Rusia fapta este considerată ilegală.

Cele mai multe restricții sunt în Franța, Germania, Austria, Olanda și Spania… citește tot pe www.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × three =