Serviciile de roaming sunt ..." />

Serviciile de roaming se ieftinesc

Serviciile de roaming sunt mai ieftine de astăzi. Utilizatorii români de telefonie mobilă vor plăti mai puţin datorită aplicării unui regulament european. Cele mai mari reduceri de circa 55% se aplică pentru utilizarea serviciilor de date, inclusiv accesul la internet. foto

De la 1 iulie 2014, operatorii din România au fost nevoiți să se supună noilor reglementări privind tarifele de roaming din UE și vor ieftini costurile pentru utilizatori, un pas important spre eliminarea totală a costurilor extra pentru cei care circulă în spațiul comunitar și vor să folosească serviciile de voce, SMS și date. Astfel de astăzi, un MB de date va costa maximum 20 de cenţi în roaming. Acest tarif poate fi aplicat de operatori, dar aceştia pot oferi şi oferte speciale. Anul trecut, tariful minimal era de 45 de eurocenți. Tariful pentru apelurile făcute va fi de maximum 19 cenţi pe minut, iar pentru cele primite maximum 5 cenţi pe minut. SMS-ul va costa 6 cenţi. 

Ce face Orange?

Cei mai mari operatori din România, Orange și Vodafone au anunțat deja ofertele lor pentru roaming, începând de pe 1 iulie. La Orange, opţiunea Go Europe se transformă în Go Europe 10 şi oferă aceleaşi tarife pentru voce şi SMS ca în ţară, dar şi 10 MB trafic de internet, totul pentru 1 euro/zi. La depăşirea traficului alocat de 10 MB, se reactivează automat un nou pachet de 10 MB, în valoare de 1 euro. Pentru cei care doresc să folosească mai mult internet în roaming pot alege una dintre cele două opţiuni noi Travel Data: Travel Data 100, care oferă 100 MB, la 5 euro, şi Travel Data 500, care include 500 MB, pentru 20 euro.

Ce face Vodafone?

Vodafone reduce tarifele standard, în conformitate cu prevederile UE. Clienții Vodafone pot accesa opțiunea Roaming pe zi, care reduce tarifele cu 50%. Roaming pe zi le permite abonaților Vodafone să folosească minutele, SMS-urile și traficul de date incluse în abonament, atunci când călătoresc în străinătate. În iulie și august, abonații Vodafone pot vorbi în roaming cu o taxă zilnică de 1,99 de euro pe zi, față de 3,99 de euro ep zi. Clienții pachetelor RED pot vorbi cu 1,5 euro pe zi în roaming și au și traficul de date inclus. (Yahoo News)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × five =