Serbia începe construcția autostrăzii care va lega România de Italia

Serbia va începe construcția autostrăzii care va face legătura dintre granița României cu coasta sudică a Mării Adriatice via Belgrad, începând cu luna septembrie din acest an. Ministerul Construcţiilor şi Planificării Urbane din Serbia a anunțat că China Export Import Bank a aprobat împrumutul de 334 milioane de dolari pentru construcția noii șosele care a fost inclusă în Coridorul XI European. foto

Potrivit autorităților de la Belgrad, banii urmează să fie transferați companiei chineze Shandong Hi-Speed Group Co. Ltd., care se va ocupa de realizarea proiectului. Lucrările vor începe în luna septembrie pe două tronsoane a câte 50 de kilometri și vor dura 37 de luni. 

Lungimea totală a șoselei de la centura ocolitoare a Belgradului până la granița cu Muntenegru va constitui 270 de kilometri. La finalizare, autostrada va oferi cea mai viabilă, dar și cea mai scurtă legătură rutieră dintre România și Italia, întrucât Coridorul XI European prevede o șosea care pleacă din Timișoara, prin Vrsac, Belgrad, Cacak, apoi prin Podgorica și Bar, ajungand deci în Muntenegru, de unde se poate asigura o legătură către Bari, în Italia.

Beijingul a creat un fond special de 10 miliarde de dolari pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură în țările din Europa Centrală și de Est. Toate lucrările vor fi efectuate de către contractanții chinezi.

Guvernul sârb intenționează să efectueze cel puțin jumătate din lucrările de pe Coridorul XI European până în 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 3 =