La Kiev s-a ..." />

Seminar de economisire a carburanților la camioane

La Kiev s-a desfășurat un traning de două săptămâni pentru șoferii de camioane, care au fost instruiți cum să reducă din consumul de carburanți. Seminarul a avut loc la salonul auto „ATP Atlant”, cel mai mare vânzător de vehicule Mercedes-Benz din Europa de Est. foto

Instruirea are loc deja de câțiva ani, iar datorită numărului tot mai mare de participanți, de această dată a durat două săptămâni din 23 iulie până pe 3 august. Astfel, șoferii de la cele mai mari companii de transport din Ucraina au avut ocazia să asculte nu doar sfaturi utile, dar și să le probeze la modul practic. De dimineaţă şoferii au trebuit să conducă la volanul unor camioane Mercedes-Benz Actros pe un anumit traseu, de 12 km lungime, în maniera în care conduc de obicei. Vehiculele au fost legate la remorci basculante, astfel încât greutatea vehicului a fost de aproximativ 37 de tone. După acest exercițiu a fost calculat consumul de combustibil.

Lecția practică a fost urmată de un curs la care antrenorul german Johannes Baldig a explicat metodele de economisire a combustibilului, după care șoferii din nou au trebuit să conducă, ținând cont de noile recomandări. Rezultatul a fost impresionant: economia carburanților la 100 de kilometri a fost diferită în cazul fiecărui șofer, de la 1,5 la 4 litri. Potrivit lui Johannes Baldig, secretul constă în două aspecte. Pe de o parte este vorba despre tehnologia avansată de la Mercedes-Benz. Toate camioanele de formare au fost echipate cu o cutie de viteze de 12 trepte PowerShift, de care dispun toate vehiculele Actros. Pe de altă parte sunt sfaturile practice ale instructorilor. Spre exemplu, turaţia motorului trebuie să fie menţinută în intervalul de turaţii economice (1080 – 1800 pe minut), trecerea la viteza de croazieră trebuie făcută cât mai rapid și nu trebuie schimbată frecvent, iar frâna de motor sau retarderul pot fi utilizată cât mai frecvent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + seven =