Secur..." />

Securitatea energetică UE depinde de relațiile Rusia – SUA

Securitatea energetică a Uniunii Europene depinde de relațiile ruso-americane, a declarat expertul german Behrooz Abdolvand, în cadrul unui duplex Moscova – Berlin, organizat de agenția Rossia Segodnia, informează Ria Novosti.

„SUA ar trebui să coopereze cu Rusia și să caute un compromis pentru că UE are de suferit”, a afirmat Abdolvand, directorul unui centru de cercetare a regiunii caspice de pe lângă Universitatea Liberă din Berlin.

În opinia sa, Rusia și Europa trebuie să continue să coopereze în ciuda sancțiunilor. Europa are nevoie, în special, de gazoductul rusesc South Stream, pe care grupul rus Gazprom intenționează să-l construiască pe sub Marea Neagră pentru a lega Rusia de Europa Centrală și de Sud.

„Din păcate, actualul conflict pune în pericol construcția South Stream, dar Europa are nevoie de acest proiect”, a spus expertul german, estimând că Azerbaidjan „nu va fi în măsură să înlocuiască decât o parte din gazele” livrate Europei de către Rusia. „Ca o completare — dar nu mai mult!”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − eighteen =