Surse oficial..." />

Se inaugurează 60 km din tronsonul Orăştie – Sibiu

Surse oficiale susţin că inaugurarea loturilor 1, 2 şi 4 se va realiza în prima jumătate a lunii decembrie, informează Adevărul.

Lotul 4, care se află integral pe teritorul judeţului Sibiu, între localităţile Sălişte şi centura Sibiului, practic finalizat în prezent, ar putea fi deschis circulaţiei chiar la 1 decembrie, de Ziua Naţională a României.

Celelate două loturi, aflate în majoritate în Alba, vor fi deschise până cel târziu în 15 decembrie. Lotul 1, între Orăştie şi Vinţişoara, lângă Sebeş, este de asemenea gata, constructorul aşteptând în aceste zile reprezentanţii CNADNR pentru a face recepţia lucrării.

Mai sunt de finalizat lucrări la lotul 2, în special la pasajul pestea calea ferată din zona societăţii Kronospan Sebeş. Cele două loturi au fost conectate din punct de vedere al deschiderii circulaţiei, pentru a debloca oraşul Sebeş, sufocat în prezent de zecile de mii de autovehicule care îl traversează.

De altfel, sebeşenii pregătesc, pentru momentul când vor scăpa de maşini, o mare sărbătoare, denumită simbolic „Sebeşul fără camioane“. Locuitorii vor participa la o paradă pe străzile oraşului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + sixteen =