ucraina romania

Schimburile comerciale dintre Ucraina şi România sunt de 1 miliard de dolariÎn primele opt luni ale anului 2012, schimburile comerciale dintre Ucraina şi România au constituit cifra de 1 miliard de dolari, a anunţat șeful Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei, Igor Kaletnik, în timpul unei recente întâlniri cu şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor din România, Dorel Fronea. foto

„Schimburile comerciale dintre Ucraina şi România, în primele opt luni ale anului curent, s-au ridicat la aproximativ 1 miliard de dolari, iar frontiera noastră a fost traversată de aproape 800 000 de vehicule şi două milioane de tone de marfă. Prin urmare, trebuie să lucrăm serios la partea de dezvoltare a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei. Programele Uniunii Europene în acest domeniu au înregistrat un progres substanţial, chestiunile ce ţin de domeniul tehnic fiind deja convenite”, a remarcat Kaletnik.

În cadrul aceleiași întrevederi, Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei şi Autoritatea Naţională a Vămilor din România au fost semnată o declaraţie de cooperare în domeniul vamal privind facilitarea comerţului legal şi combaterea fraudelor vamale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =