Agenţiile de dezvoltare reg..." />

Schema de minimis trece la ADR-uri

Agenţiile de dezvoltare regională vor gestiona schema de minimis, nu Ministerul Finanţelor, a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Acesta a explicat că măsura va fi luată pentru a se evita situaţii ca aceea de săptămâna trecută, când sesiunea de înregistrare online a IMM-urilor a fost anulată după blocarea site-ului.

Ponta a participat în judeţul Călăraşi  la semnarea unor contracte locale pe fonduri europene pe POS-CCE (creşterea competitivităţii), a spus că el crede „că soluţia pe care, împreună cu ministrul de Finanţe, domnul Chiţoiu, o vom aplica în perioada imediat următoare este să nu mai ţină la Ministerul de Finanţe aceste programe şi să le dăm la ADR-uri”.

Astfel spune şeful Guvernului, „nu o să mai avem calculatoare ce se blochează şi zeci de mii de firme care accesează doar la Ministerul de Finanţe”.

Ministerul Finanţelor decisese ca sesiunea de înregistrare online pentru schema de minimis, desfăşurată pe 28 august şi reclamată de mai multe IMM-uri, să fie anulată şi reluată ulterior, pentru a fi eliminată orice suspiciune cu privire la corectitudine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 13 =