Potrivit T..." />

Săptămâna controalelor și a acțiunilor de prevenție

Potrivit TISPOL, până în această duminică (24 februarie), pe străzile din Europa, vor avea loc verificări ale traficului de mărfuri grele și autocare. Se anticipează că vor participa 27 de țări membre TISPOL.

Se va pune accentul pe orele de conducere și de odihnă, precum și pe starea tehnică a vehiculelor.

În timpul săptămânii de control la scară largă, șoferii vor fi verificați în ceea ce privește legislația socială la nivel european (numai cei care sunt bine pregătiți și odihniți vor putea participa în condiții de siguranță la traficul rutier).

Se va controla încărcarea corectă a camioanelor, asigurarea mărfurilor, dar și echiparea autocarelor (cum ar fi dotarea cu ciocanele pentru spargerea geamurilor în caz de urgență sau dacă ușile electrice funcționează în mod corespunzător), pentru a minimiza impactul pentru oricine ar putea fi implicat într-o coliziune.

În afară de pedepsirea încălcărilor, șoferii vor fi sfătuiți cu privire la pericolele unor acțiuni, cum ar fi lipsa centurii de siguranță. De asemenea, va fi monitorizată și pedepsită problema crescândă a distragerii atenției în trafic prin utilizarea telefoanelor mobile (activitate care este interzisă).

Sursa: TISPOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − five =