Rusia..." />

S-a spart UE: Punctul prin care rușii pot intra fără viză

Rusia şi Polonia au pregătit săptămâna trecută deschiderea frontierei dintre Kaliningrad şi comunităţile poloneze învecinate, între care se va putea călători fără viză. Această măsură va acorda o nouă libertate celor care trăiesc în enclavă, ei fiind înconjuraţi doar de state UE şi trăind la aproximativ 350 de kilometri de teritoriul propriu-zis al Rusiei. foto

Frontiera externă a spaţiului Schengen, zona de liberă călătorie a Europei, a fost deschisă – dar numai cât o crăpătură. Pentru prima dată Rusia şi Polonia au început să testeze posibilitatea de a călători fără viză peste graniţă, între enclava rusă Kaliningrad şi regiunile învecinate din Polonia, ceea ce înseamnă că localnicii din regiunea cuprinsă între Gdansk şi Masuria, în estul Poloniei, nu vor mai avea nevoie de vize pentru a trece frontiera în teritoriul rusesc.

Conform noii politici, care a fost lansată vineri, şi ruşilor li se permite să călătorească fără viză pe o distanţă de până la 50 de kilometri în interiorul Uiniunii Europene. Tot ce li se cere acestora este o dovadă că au trăit în regiune timp de cel puţin trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × four =