Un braşo..." />

S-a inventat motorul cu sursă de energie inepuizabilă

Un braşovean a inventat un motor care funcţionează cu o sursă de energie inepuizabilă şi nepoluantă, însă statul nu a prea fost interesat de invenţia sa şi nici investitorii privaţi nu prea s-au înghesuit.

Ce-l face diferit de restul motoarelor hibrid, care promit să salveze lumea, este că motorul braşoveanului Gabriel Diaconu funcţionează pe baza unei resurse inepuizabile de energie, electromagnetismul.

Cercetătorul originar din Luna Câlnicului a realizat prototipul unui asemenea motor, invenţie care a fost de altfel brevetată de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, iar inovaţia sa a fost prezentată la un târg de profil în speranţa de a găsi un investitor care să-l ajute să pună în aplicare descoperirea sa, dar fără prea mult succes.

Diaconu a lucrat în fabrică toată viaţa lui, dar a început să se dedice cercetării intensive, după ce a ieşit la pensie. La prima vedere, nu pare mare lucru şi nimic deosebit faţă de un electromotor obişnuit.

Însă, în spatele carcasei, se ascunde un mecanism unic, un motor de curent continuu cu magneţi permanenţi, o inovaţie care ar putea revoluţiona industria energetică.

Invenţia sa este în stadiul de machetă, de demonstraţie. „Este vorba despre un motor care funcţioneză cu energia magneţilor permanenţi. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă şi ecologică.

Pe viitor, acest motor putând să se autoacţioneze, va înlocui aceste greoaie şi greu de întreţinut sisteme fotovoltaice şi eoliene. Noutatea invenţiei constă în punerea în valoare a energiei magneţilor permanenţi”, a explicat Diaconu, care de circa 20 de ani este fascinat de puterile ascunse ale magneţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − six =