Liderii zonei euro au ajun..." />

S-a ajuns la un acord pentru Grecia

Liderii zonei euro au ajuns luni la un acord în privinţa Greciei, după circa 16 ore de negocieri, informează Capital, cu trimitere la Reuters. foto

„Acord”, a scris pe Twitter, fără alte detalii, premierul belgian Charles Michel.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului cipriot a postat pe contul său de Twitter: „Se pare că avem un acord”.

Totodată, premierul luxemburghez Xavier Bettel a scris tot pe Twitter că liderii din zona euro ‘sunt aproape de un acord’, adăugând că ‘Europa este puternică’, potrivit DPA.

Liderii statelor din zona euro s-au reunit duminică seară pentru a decide dacă sunt sau nu îndeplinite condiţiile pentru începerea negocierilor cu Atena privind un nou program de asistenţă financiară de la creditorii internaţionali (Comisia Europeană, FMI şi Banca Centrală Europeană), al treilea program de acest fel în ultimii cinci ani. Reuniunea la nivel înalt a zonei euro a fost precedată de una a miniştrilor de finanţe (Eurogrup). Aceştia au elaborat un document potrivit căruia un eventual nou program de asistenţă financiară pentru Grecia este estimat la 82-86 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =