Russian..." />

Russian Railways renunță să privatizeze TransContainer

Russian Railways, operatorul căilor ferate din Rusia, al doilea ca mărime din lume, renunță să vândă pachetul de acțiuni, pe care îl deține la divizia de logistică TransContainer. Gigantul de infrastructură feroviară intenționează să investească pachetul de acțiuni de 50% în compania de logistică a Rusiei, Kazahstanului și Belarusului, care va fi constituită în cadrul Uniunii Vamele RBK. foto

Operatorul căilor ferate din Rusia consideră că vânzarea pachetului de acțiuni va prejudicia aplicarea politicii externe a Rusiei și va face imposibilă realizarea unor proiecte. În special, este vorba despre proiectele logistice comune ale Uniunii Vamale și crearea unui coridor de transport Europa de Vest – China de Vest, care va fi construit pe teritoriul Chinei, Kazahstanului, Rusiei, Belarusului, Poloniei și Germaniei.

În anul 2011, Russian Railways a luat o decizie privind privatizarea celor două subsidiare – Freight One, compania de marfă, şi TransContainer. Gigantul intenționa să obțină în total 4,5 de miliarde de dolari din aceste privatizări. Pentru 75% din Freight One, Russian Railways estima că va primi 4,08 de miliarde de dolari, restul urmând să provină din vânzarea a 10% din TransContainer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 7 =