Rușii vor folosi cardul „Mir” din 2016, alternativă la Visa și MasterCard

Banca Centrală din Rusia și Sistemul Național de Carduri de Plată au anunțat lansarea primelor carduri din sistemul de plată „Mir”. Șapte bănci au intrat în sistemul „Mir”, ce se dorește a fi o alternativă la sistemele occidentale AmericanExpress, Visa și MasterCard. Primii deținători ai acestor carduri vor fi pensionarii și bugetarii, iar din a doua jumătate a anului 2016  – ceilalți cetățeni ruși, informează Rossiiskaia Gazeta. foto 

Primele bănci care emit carduri în cadrul sistemului „Mir” sunt: Gazprombank, MDM Bank, Moscow Industrial Bank, Svyaz-bank, RNCB (care operează în Crimeea) și băncile sancționate de Occident – Rossia și SMP Bank.

În 2016 vor fi emise 30 de milioane de carduri „Mir”.

„Crearea sistemului național „Mir” va asigura suveranitatea financiară a țării, deoarece funcționarea acestor carduri nu va depinde de sistemul internațional de plăți Visa și MasterCard. În esență, „Mir” este o alternativă sută la sută rusească”, precizează sursa.

Agenția ITAR-TASS informează că Rusia și-a facut și propria agenție de rating, întrucât consideră că agențiile internaționale sunt ghidate de politica financiară americană și au ca scop slăbirea economiei și sistemului financiar rusesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + 10 =