Rusia ar p..." />

Ruşii ar urma să renunţe azi la vinurile basarabene

Rusia ar putea impune azi un embargo asupra livrărilor de producţie alcoolică din Republica Moldova, a declarat pentru Interfax medicul sanitar şef de la Moscova, Ghennadi Onişcenko.

‘Avem motive serioase pentru a ne îngrijora de calitatea producţiei vinicole moldoveneşti. Marţi, spre sfârşitul zilei vom lua o decizie definitivă. Eu nu exclud că marţi vom anunţa sistarea livrărilor’, a declarat Onişcenko.

Solicitat de Agerpres, ministrul agriculturii de la Chişinău, Vasile Bumacov, a refuzat să comenteze aceste declaraţii, dar anterior el declara că vor fi depuse toate eforturile pentru a nu fi blocat exportul de vin în Rusia.

Serviciul rus pentru protecţia consumatorilor Rospotrebnadzor a anunţat încă de săptămâna trecută că are pretenţii asupra calităţii vinurilor moldoveneşti. Acest anunţ a fost făcut la scurt timp după ce vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că semnarea Acordului de Liber Schimb dintre Republica Moldova şi UE va afecta relaţiile comerciale existente între Republica Moldova şi Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − three =