Rusia vrea să înăsprească controlul asupra transportatorilor străini

Fiecare al patrulea camion care traversează frontiera Federației Ruse circulă cu abateri, inclusiv la capitolul greutate, atenționează autoritățile ruse. Cele mai frecvente încălcări le comit șoferii de camioane care tranzitează teritoriul Rusiei și fac concurență neloială directă transportatorilor ruși, atenționează Rostransnadzor, serviciul federal care efectuează controlul în domeniul transportului. foto

Partea rusă vrea să înăsprească controlul asupra tranzitului de mărfuri și, împreună cu colegii din Uniunea Vamală – Belarus și Kazahstan, intenționează să îi monitorizeze pe cei care încalcă regulile rutiere. În aceste condiții, Belarus, în calitate de țară de la granița externă a Uniunii Vamale, va furniza date despre abaterile comise de un șofer către autoritățile ruse. 

Ministerul Transportului din Rusia a propus instalarea pe trasee a camerelor de luat vederi care vor putea înregistra numărul de înmatriculare al camionului pentru ca vehiculul să poată fi căutat în lista celor care au comis abateri. În plus, sistemul va permite oprirea în trafic a autovehiculului pentru controale ulterioare.

Ministrul adjunct al Transportului din Rusia, Nikolai Asaul, a propus întocmirea unei „liste negre” a transportatorilor care încalcă normele. Aceștia nu vor fi lăsați să tranziteze teritoriul Rusiei repetat, dacă nu vor ține cont de observațiile făcute. Asaul nu a precizat însă unde vor fi publicate aceste liste.

Asociația Transportatorilor Rutieri Internaționali din Rusia (ASMAP) susține această propunere a autorităților ruse. ASMAP a sugerat exemplul Germaniei: atunci când inspectorul rutier depistează vreo abatere în trafic, se poziționează pe bandă în fața camionului cu semnul „follow me” (urmează-mă) fără să perturbeze traficul. (Cargo News)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 12 =