R..." />

Rusia vrea să impună sancţiuni comerciale împotriva Ucrainei

Rusia intenţionează să introducă o serie de sancţiuni comerciale împotriva Ucrainei, inclusiv o creştere a taxelor la importul de ciocolată, cărbune şi sticlă de provenienţă ucraineană, informează presa de la Kiev, citând surse din cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC). foto

Sancțiunile reprezintă un răspuns al Moscovei la introducerea de către Guvernul de la Kiev a unor taxe vamale la importul de automobile, în scopul de a proteja astfel industria auto din Ucraina. OMC, însă, a acuzat autorităţile ucrainene de încălcarea regulilor organizaţiei. Potrivit regulamentelor OMC, membrii organizaţiei care sunt afectaţi de aceste măsuri protecţioniste ale Kievului au, la rândul lor, dreptul de a impune taxe vamale pentru produsele ucrainene. 

Rusia a prezentat OMC o serie de estimări, din care reiese că introducerea acestei taxe auto de către Ucraina va prejudicia exportul de automobile ruseşti cu 328 de milioane de dolari. Prin urmare, Moscova susţine că îşi rezervă dreptul de a impune o taxă vamală de 0,1 euro pe kilogramul de ciocolată ucraineană, de 15% asupra importurilor de sticlă şi 54% în cazul importurilor de carbine.
Amintim că UE a acționat în judecată Federația Rusă la OMC, contestând o taxă de reciclare impusă pentru autovehiculele importate. În pofida acestui scandal, Ucraina a adoptat o lege similară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − three =