..." />

Rusia va reduce taxele de import la mașinile puternice sub 15%

Din 23 august 2012 Rusia va deveni membru cu drepturi depline la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și va începe reducerea taxelor de import. Până în anul 2019 se estimează că impozitul pentru importul majorității autovehiculelor noi (nu mai vechi de trei ani) va scădea de la 30 la 15%, inclusiv până la 25%. Taxa pentru autoturismele second-hand mai vechi de trei ani se va reduce de la 35 la 20%. foto

Potrivit publicației „Vedomosti”, Rusia a fost de acord să cedeze în cazul maşinilor noi cu motoare puternice. Astfel, taxa de import pentru maşinile cu o vechime de până la trei ani, cu un motor mai mare de 2,8 litri, va fi redusă până în 2019 cu 12,5%. Crossover-ele şi SUV-urile puternice, menționate în protocolul de aderare la OMC drept Sport Utility Vehicles, vor avea privilegii și mai mari. În SUV cu motor de 3,5- 4,2 litri va fi impozitat în 2019 cu 12,5%, iar cele și mai puternice cu doar 10%.

Din protocol reiese că preferinţe pentru SUV-urile puternice au solicitat Canada, Uniunea Europeană, SUA şi Australia, iar pentru maşinile ușoare și Japonia. Producătorii ruşi de astfel de autovehicule declară că nu sunt deranjați. Un reprezentant al fabricii „Sollers” (care planifică să asambleze Land Cruiser Prado) a declarat că planurile companiei nu vor fi afectate de reducerea taxelor pentru mașinile de import. Alexandr Sorokin, directorul general al companiei „Avtotor” (care asamblează BMW X5, X6, seriile 5 și 7), de asemenea nu se aşteaptă la un impact major asupra afacerii: proporţia mașinilor grele în producţia totală a „Avtotor”-ului este la fel de redusă ca și la concurenți.

Potrivit experţilor, practic, Rusia nici nu produce mașini cu motoare puternice, dar importă o cantitate redusă. Astfel, de la începutul anului pe teritoriul Rusiei au fost vândute 1183 de unități marca Cadillac (cu un motor de peste 2,8 litri), Mercedes S-Class – 843 de bucăţi, Porsche – 1693.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 6 =