Rusia intenţio..." />

Rusia va interzice importurile de carne din SUA

Rusia intenţionează să interzică, începând cu 11 februarie, importurile de carne din SUA, pe care le acuză că nu respectă criteriile sale sanitare, au anunţat miercuri serviciile veterinare ruse, relatează AFP. foto

Autorităţile le reproşează crescătorilor americani de vite şi porci că folosesc ractopamină, un aditiv alimentar utilizat pentru creşterea masei musculare a animalelor. Substanţa este interzisă în Rusia pe motiv că poate avea efecte negative asupra sănătăţii consumatorilor. 

Într-un comunicat, agenţia veterinară Rosselhoznadzor a indicat că, „în pofida numeroaselor avertismente”, inspecţiile sale au relevat prezenţa ractopaminei în carne, ceea ce constituie „o încălcare grosolană a cerinţelor veterinare şi sanitare” ruse.

„În măsura în care încălcările persistă şi noi continuăm să găsim ractopamină în carnea importată din SUA, intenţionăm să limităm importurile începând cu 11 februarie”, a anunţat preşedintele agenţiei, Serghei Dankvert, citat de agenţia Interfax. ‘Vom informa importatorii şi producătorii cu privire la alte pieţe de unde se poate importa carnea’, a adăugat responsabilul.

Agenţia veterinară rusă a avertizat SUA şi Canada din luna decembrie cu privire la noile sale criterii sanitare. Marţi, autorităţile ruse au anunţat că aceasta din urmă a decis să se conformeze acestor cerinţe.

În decembrie, SUA au cerut Moscovei să-şi suspende noile criterii de importare, inconsistente, potrivit Washingtonului, cu obligaţiile Rusiei ca membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC). Rosselhoznadzor respins atunci aceste critici ca fiind „nejustificate”… citește tot pe www.money.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =