Rusia..." />

Rusia va impune taxe vamale pentru produsele din Ucraina

Rusia va majora taxele vamale pentru mărfurile din Ucraina timp de 10 zile de la demararea procesului de implementare a Acordului de asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană, se arată într-un decret al executivului de la Moscova, potrivit ITAR-TASS. foto

Taxele vamale vor crește pentru pentru carne, produsele lactate și de panificație, fructe și cereale, dar și la bere, vinuri, spirt și țigări. Decizia va afecta și exporturile de autoturisme, îmbrăcăminte, încălțăminte și instalații sanitare.

Acum câteva zile premierul ucrainean Arsenii Iațeniuk a declarat că speră la intrarea în vigoare a Acordului de Asociere începând cu anul 2017. 

Totodată, premierul rus Dmitri Medvedev a afirmat că a semnat decretul de introducere a taxelor vamale pentru produsele provenite din Ucraina, care vor fi aplicate în cazul în care Ucraina va implementa înainte de termen prevederile privind zona de liber schimb cu Uniunea Europeană. Iațeniuk, la rândul său, a menționat că Ucraina va reacționa în același mod cu produsele importate din Rusia.

Rada Supremă de la Kiev și Parlamentul European au ratificat, în aceeași zi, pe 16 septembrie, Acordul de asociere dintre Ucraina și UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − seven =