Ministe..." />

Rusia va anula unele restricții CEMT de la 15 mai 2013

Ministerul Transporturilor din Federația Rusă a anunțat că a reușit să dubleze cota de autorizații CEMT pentru anul 2013 până la 596 de unități. Decizia luată la ședința Grupului de lucru pentru transporturi rutiere din cadrul CEMT permite ca 5960 de camioane care corespund standardului Euro-5 să poată transporta mărfuri pe piața rusă. foto

În acest condiții Rusia va ridica restricțiile pentru transportatorii străini începând cu data de 15 mai 2013.

În luna octombrie partea rusă va face o evaluare a situației și va decide care va fi cota pentru următorii ani, a precizat Ministerul Transporturilor de la Moscova.

Decizia deblocării accesului pe piața rusă pentru transportatorii străini a nemulțumit companiile autohtone. Operatorii de transport ruși consideră că vor fi prejudiciați după ce concurenții lor direcți din Ucraina, Polonia și cei din Țările Baltice vor invada piața din Rusia în baza autorizațiilor CEMT.

„Transportatori ruși au cerut menținerea cotei limitate sau retragerea din acordul CEMT, statul a luat însă o decizie păguboasă”, a declarat directorul general al grupului „Tranzit”, Alexandr Nikolenko.

Potrivit calculelor Asociației Transportatorilor Rutieri Internaționali din Rusia, până la deblocarea cotelor, transportatorii europeni dețineau aproximativ 450 de autorizații, iar acum ei vor putea beneficia de încă 550, ceea ce reprezintă 40% din piață. (Trans-Port)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 11 =