Rusia va adera la Organizaţ..." />

Rusia va adera la OMC la 22 august

Rusia va adera la Organizaţia Mondială a Comerţului la 22 august, eveniment benefic atât pentru Rusia, cât şi pentru partenerii săi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici. foto

„Guvernul Federaţiei Ruse a informat oficial Secretariatul Organizaţiei Mondiale a Comerţului despre încheierea de către Rusia a tuturor procedurilor interne necesare aderării la OMC, inlcusiv ratificarea Protocolului semnat la 16 decembrie 2011 la Geneva, privind aderarea Rusiei la Acordul de la Marrakech referitor la constituirea organizaţiei din 15 aprilie 1994”, a subliniat diplomatul rus.

În conformitate cu regulile OMC, aderarea Rusiei la această organizaţie va avea loc la 22 august 2012, în a 30-a zi de la transmiterea notei informative menţionate, a mai explicat Lukaşevici. „Încheierea procesului de negocieri privind aderarea Rusiei la OMC este un eveniment de o importanţă politică foarte mare, avantajos atât pentru Rusia, cât şi pentru partenerii noştri. Deţinerea statutului de membru al acestui club comercial universal creşte posibilităţile Rusiei în ceea ce priveşte apărarea intereselor naţionale”, a subliniat purtătorul de cuvânt al MAE rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 − one =