Autor..." />

Rusia susţine construcţia unui terminal de cereale abhaz

Autorităţile din Abhazia (republică separatistă din nord-vestul Georgiei, autoproclamată independentă) vor construi în anii 2012 – 2013, cu ajutorul Rusiei, un terminal logistic ce va facilita transportul cerealelor ruseşti în ţările din bazinul Mării Negre şi Mării Mediterane. foto

Directorul general al companiei de stat „Abhazhleb”, Nugzar Agrba, a declarat recent la Suhumi că realizarea terminalului e un demers economic convenabil Rusiei, pentru că va stimula producătorii de grâne să exporte mai mult în Occident.

Proiectul va fi finanţat în mare parte de către producătorii de cereale ruşi. Terminalul va fi construit în localitatea Nijneaia Eşera şi va avea o capacitate de 2,5 milioane de tone anual. Potrivit experţilor, an de an e nevoie de circa 20 de milioane de tone de cereale care să fie transportate prin porturile din Marea Neagră şi Azov.

Aceştia consideră că în anul 2015 cantitatea de cereale şi produse cerealiere solicitate pe piaţa externă, care va tranzita prin porturile din zonă, ar putea să depăşească 35 de milioane de tone pe an. Potrivit părţii abhaze, Turcia deja şi-a manifestat interesul pentru acest proiect.

citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =