Rusia speră să obțină regim fără vize cu UE la summit-ul din decembrie

Rusia este pregătită pentru un regim fără vize cu UE și speră că după summit-ul din luna decembrie 2012 deținătorii de pașapoarte de serviciu vor călători liber în spațiul european. foto

Diplomația rusă aşteaptă, până la sfârşitul lunii octombrie, un răspuns din partea Bruxelles-ului. „Partea rusă speră că statele membre ale UE şi Comisia Europeană vor da dovadă de voinţă politică şi vor ajunge la un consens în ceea ce priveşte semnarea acestui acord modernizat conform tuturor parametrilor, pe care i-am examinat împreună cu partenerii noştri, inclusiv pentru cetăţenii ruşi care beneficiază de dreptul de a deţine un paşaport de serviciu”, a declarat ambasadorul pentru misiuni speciale din cadrul MAE de la Moscova, Anvar Azimov. „Sperăm că, până la sfârşitul lunii octombrie, să primim un răspuns final. Deocamdată nu am primit niciun comunicat oficial. După ce vom primi acest răspuns, vom prezenta poziţia noastră”, a mai afirmat diplomatul rus.

Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că, la summitul Rusia – UE din luna decembrie, partea rusă va insista asupra eliminării de pe agenda bilaterală a subiectului vizelor, întrucât autoritățile de la Moscova au îndeplinit planul de acțiuni în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 4 =