Rusia a dat und..." />

Rusia și SUA ar putea fi unite printr-un tunel

Rusia a dat undă verde planului de proiectare a construcției unui tunel de cale ferată de aproape 105 de kilometri, care va lega Asia de America de Nord, prin strâmtoarea Bering. „Decizia privind construcția tunelului ar putea fi luată în următorii cinci ani”, a declarat directorul societății „Căile Ferate ale Rusiei”, Vladimir Iakunin, la conferința internațională privind dezvoltarea integrată a infrastructurii, desfășurată la Sankt-Petersburg (Rusia).

 „Sunt convins că Rusia trebuie să optimizeze administrarea și exploatarea teritoriilor din Extremul Orient și Kamchatka prin intermediul căilor ferate. Decizia construcției tunelului ar putea fi luată în următorii cinci ani. Nu există niciun motiv pentru care acest proiect să nu poată fi realizabil”, a declarat Iakunin, citat de publicația „Vedomosti”.

Ideea construcției tunelului de cale ferată sub strâmtoarea Bering a apărut în 1905, în perioada țarului Nicolai al II-lea. Un astfel de tunel, care va fi de două ori mai lung decât cel ce leagă Marea Britanie de Franța, ar putea fi construit în 10-15 ani.

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =