Conducătorii auto din Rusia..." />

Rusia. Reduceri de 50% pentru amenzi

Conducătorii auto din Rusia, amendați pentru încălcarea regulilor de circulație, vor beneficia de o reducere de 50% din valoarea penalizării în cazul în care o vor achita în 10 zile de la aplicarea acesteia. Duma de Stat a Federației Ruse a aprobat acest proiect de lege la începutul acestei săptămâni, relatează portalul AutoNews. foto

Astfel, de la intrarea în vigoare a legii, cei care încalcă regulile și au fost amendați vor avea trei variante pentru a plăti amenda: fie să o achite în 10 zile, beneficiind de o reducere de 50%, fie să plătească într-un termen de până la 30 de zile suma integrală, să își asume riscul unei amenzi duble sau privarea de libertate pentru 15 zile dacă vor renunța să o achite.

Noile amenzi majorate pentru șoferi au intrat în vigoare de la 1 iulie 2012. Opoziția rusă a contestat această decizie la Curtea Constituțională, în special datorită faptului că șoferii penalizați pe teritoriul regiunilor Moscova și Sankt-Petersburg vor fi sancționați mai dur în comparație cu alte regiuni ale Federației.

Astfel, pentru staționarea în zone de restricții, precum trotuare, treceri de pietoni etc., amenda poate ajunge la suma de 3 mii de ruble în Moscova, în timp ce pentru o asemenea încălcare în alte regiuni, valoarea penalizării este de la 500 la 1000 de ruble.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 10 =