Rusia râvnește la poziția de lider în domeniul transportului containerizat

Rusia ar putea profita de criza economică mondială pentru a-și restabili poziția pe piața transportului cu containere, pe care a pierdut-o după destrămarea Uniunii Sovietice, a declarat la un post de televiziune directorul general al companiei de transport Sovfraht, Dmitri Purim. foto

Directorul companiei a remarcat că, deși transportul feroviar de mărfuri și-a revenit comparativ cu nivelul atins înaintea crizei, situația negativă continuă pe piața transportului maritim și a celui containerizat. „Cele mai importante linii de containere sunt într-o stare dezastruoasă”, a declarat Purim.

„Cu toate acestea, acum poate fi un moment oportun pentru noi. Rusia poate cumpăra active ieftine pe timp de criză, iar asta va permite flotei ruse de containere să își recapete poziția dominantă pe care o avea în Uniunea Sovietică. După colaps, Rusia a pierdut transportatori de containere foarte importanți din Marea Baltică sau Marea Neagră, care astăzi aparțin Ucrainei”, a menționat el.

Sovfraht este cea mai veche companie de transport din Rusia, fondată în 1929. Timp de mai multe decenii, compania a deținut un monopol asupra navlosirii flotei autohtone și externe. În prezent Sovfraht este compania-mamă a grupului Sovfraht-Sovmortrans, una dintre cele mai mari companii private de transport de mărfuri din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − six =