..." />

Rusia propune crearea unei centuri feroviare în jurul Mării Caspice

Rusia consideră de perspectivă proiectul creării unei centuri feroviare în jurul Mării Caspice, a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, luând cuvântul în timpul summitului liderilor statelor de la Marea Caspică consacrat, în special, demarării unor proiecte de amploare privind dezvoltarea infrastructurii de transport, informează ITAR-TASS. foto

Potrivit afirmaţiilor lui Putin, prioritatea în această sferă o constituie coridorul „Nord-Sud”, care va permite crearea unei legături între ţările din Europa de Vest şi de Nord-Vest şi Asia de Sud prin teritoriul Rusiei, bazinul şi Iran. „Un alt proiect este crearea unei centuri feroviare în jurul Mării Caspice”, a declarat Vladimir Putin, subliniind că aceasta va contribui la creşterea competitivităţii economiilor ţărilor caspice.

La întâlnirea de la Astrahan, președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a propus liderilor ţărilor de la Marea Caspică crearea unei zone caspice de liber schimb. „Până la reglementarea statutului juridic al zonei caspice se pot pune bazele unei cooperări economice. Propun analizarea creării unei zone caspice de liber schimb”, a declarat liderul kazah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + fifteen =